Strana 1 z 1

Sušená kyslá kapusta

Napísané: Po Jan 30, 2023 1:01 pm
od používateľa admin
Z nášho rozhovoru na telegrame sem kopírujem návod na sušenú kyslú kapustu:

Pripominam, ze sa nam blizi koniec zimy - cas na susenie prebytkov kyslej kapusty. Ak ju nechate v sude, bude uz prilis kysla, alebo sa pomalicky zacne kazit... Ususenim jej predlzite zivotnost az do leta. Pred susenim z nej nevytlacte uplne vsetku stavu - podla toho, ako je kysla a vasj chuti. Spravne ususena ma byt chrumkava ako zemiakove lupienky. Da sa aj priamo jest, ma akusi "navykovu" kvalitu, podobne ako tie lupienky. Da sa tiez pomliet na prasok, ktory pouzite na ochutenie a okyslenie jedal, chlebickov, sendvicov. A samozrejme po namoceni ju mozete pouzit tak ako obvykle. Kapusta susenim trochu stmavne - to nie je na zavadu. Po namoceni sa farba znova zlepsi. A v segedinskom gulasi si o nieco tmavsiu farbu nik nevsimne.

Tiez vas prijemne prekvapi, ako velmi sa zmensi objem aj vaha - pri skladovani zaberie menej miesta, nez zavarena, pri turistike staci za hrst, z ktorej navarite plny hrniec... Pamatajte na to pri jej davkovani do varenia.

Susena kysla kapusta. Fotka nie je moja, je z internetu. Odhadom to moze byt zhruba kilo kapusty.
image.png

Re: Sušená kyslá kapusta

Napísané: Po Jan 30, 2023 1:05 pm
od používateľa admin
Radana napisala po par dnoch od nasho rozhovoru: Kilo susenej kapusty a la napad Mariana...potvrdzujem, super na chrumkanie. Vďaka M.😂🥰💪👍🍀
image.png