Strana 1 z 1

Sušené vajíčka - tepelne upravené

Napísané: Ut Nov 15, 2022 10:17 pm
od používateľa admin
Tento recept je jednoduchšou verziou môjho postupu, ktorý nájdete tu: viewtopic.php?t=61 Jednoduchšie spracovanie má ale nevýhodu, že takto pripravené vajcia sú vhodné skôr na priamu konzumáciu ako praženice alebo omelety. Na prípravu cesta už nie sú až tak vhodné.

Vaječná mouka

1. Rozmixujte vejce
2. Usmažte je na pánvi bez másla nebo oleje.
3. Vložte je do sušičky. Nastavte na 149F nebo 60C po dobu asi 18 hodin.
4. Vyjměte a umelte sušená vejce pomocí mlýnku na kávu nebo velmi jemného mlýnku na koření.
5. Vložte do vzduchotěsné skleněné nádoby.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Může vydržet 5/10 let.

K rehydrataci pro použití;

2 polévkové lžíce. vejce v prášku = 1 vejce
2 polévkové lžíce + 2 lžičky vody × 1 vejce

Odměřený prášek nasypte do misky.
Například recept, který vyžaduje tři vejce, by vyžadoval 6 polévkových lžic. prachu.

Nalijte 2 polévkové lžíce a 2 čajové lžičky vody na každé vejce, které rehydratujete.

Například recept, který vyžaduje tři vejce, by vyžadoval 8 polévkových lžic. vody k rehydrataci prášku.

Vodu a vaječný prášek smíchejte metličkou a nechte 10 minut uležet a absorbovat vodu.
Nalijte rehydratovaná vejce do receptu nebo přímo do pánve, abyste vyrobili míchaná vejce.