Strana 1 z 1

Dusená portulaka zeleninová

Napísané: Št Jún 09, 2022 7:53 pm
od používateľa admin
Veľa sme popísali o rôznych jedlých rastlinách. Ale kto z nás naozaj nejakú jedáva ? ... A co vy, chlapi ? Nejake nahorkle listocky pochrumat , to bude pochutka, co ?
Prinášam vám rastlinku a recept z nej, ktoré sú naozaj chutné. Recept pochádza z Arménska.

Podrobnejšie informácie o Portulake máme aj u nás na fóre: viewtopic.php?p=23#p23

Ako obvykle, neudávam žiadne váhy, ani miery. Experimentujte.

Dusená Portulaka:
Portulaka (môže byť aj so stonkami)
Olej alebo maslo (olivový, repkový, slnečnicový)
Cibuľa
Nakrájané paradajky
Nakrájaná paprika
Vývar alebo kocka bujónu
Cesnak
Čierne korenie
Soľ.

Cibuľu speníme na tuku. Pridáme soľ, korenie. Pridáme sekané paradajky a papriku. Počkáme až trochu zmäknú. Pridáme portulaku. Podlejeme bujónom. Množstvo podľa toho, či chcete mať viac polievku alebo hustejšie jedlo ako prílohu. Podusíme 10 minút. Pred dovarením pridáme cesnak, dochutíme... Hotovo.

Podávame s chlebom, alebo v lete ako prílohu ku grilovanému mäsku ...

Originálny recept sem dávam bez prekladu. Ale všetko je myslím jasné.

https://m.youtube.com/watch?v=QKFj4MrkkHc