Nesmrtiace zbrane

JanoK
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Po Okt 25, 2021 9:18 am

Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa JanoK »

Ahojte. Zaujíma ma váš názor na nesmrtiace zbrane typu JPX4 JET DEFENDER COMPACT, alebo Guardian Angel 3 čiže plynová zbraň. Je my jasné riziko nosenia obranného prostriedku v tvare zbrane, že v prípade ak ti to zbadá ozbrojený náprotivok bude ti tento obranný prostriedok považovať za zbraň. Využitie skôr vidím ju mať kdesi poruke (auto, chata) pre prípad nečakanej návštevy.
https://www.huntingland.sk/vyhladavanie ... it_search=

Tagy:
Robert Masar
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Pi Sep 17, 2021 9:16 am
Bydlisko: Malacky

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa Robert Masar »

IMG_20211111_195323.jpg
IMG_20211111_195323.jpg (2.46 MiB) 326 zobrazení
Ten Guardian Angel som kúpil manželke, je malý, ľahký, dobre sa drží, je dvojranový. Nevýhoda je jednorazové použitie, plynové kapsuly sa nedajú vymeniť. V prípade použitia proti útočníkovi sa s ňou v žiadnom prípade nevyhrážať, hneď vystreliť obidve rany.

Na opakované použitie je Walther PDP:
http://svetpusiek.sk/products/117
tiež je malý, ľahký, dobre sa drží, má poistku proti nechcenému výstrelu. nevýhoda je len jedna rana, ale pri troche nácviku sa dá kapsula rýchlo vymeniť.

Aj obyčajný kaser je účinný, ale musíš sledovať smer vetra, použiť do 2m a hlavne použiť CELÝ!!!
JanoK
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Po Okt 25, 2021 9:18 am

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa JanoK »

Ďakujem za názor. Taktiež si premietam situáciu v akom prípade sa dá požiť niečo také, keď na vás pôjde niekto ozbrojený. Preto aj váham či tento typ obrannej zbrane nie je skôr provokatívna.
Robert Masar
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Pi Sep 17, 2021 9:16 am
Bydlisko: Malacky

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa Robert Masar »

JanoK napísal: Pi Nov 12, 2021 8:31 am Ďakujem za názor. Taktiež si premietam situáciu v akom prípade sa dá požiť niečo také, keď na vás pôjde niekto ozbrojený. Preto aj váham či tento typ obrannej zbrane nie je skôr provokatívna.
To už je vec názoru. Pokiaľ mám pri sebe prostriedok sebaobrany a hrozí mi útok, je na mne či a ako tento prostriedok použijem. Pokiaľ žiadny nemám, musím sa spoľahnúť na rýchle nohy, príp. modlitbu :roll:
admin
Site Admin
Príspevky: 990
Dátum registrácie: St Sep 08, 2021 1:18 pm
Odborník: IT
Amatér: Elektro,Prežitie Chémia,PrváPom,Bylinky,Jazyky

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa admin »

Ani ja vám k tomu nemám príliš čo dodať. Voľba každého obranného prostriedku má výhody/nevýhody.

Na ochranu osoby na ulici sú tie hračky z prvého príspevku fajn.

Na obranu domu alebo na ochranu v prírode (pes, medveď...) sa mi ale vidí vhodnejší veľkoobjemový sprej na medvede. Jeho výhodou je to, že sa s ním "nedá netrafiť" ani keď ste v strese. Samozrejme v dome ho použijem len z okna/dverí/na dvore. Vo vnútornom priestore sú opäť lepšie tie gelové spreje alebo pištole.

tu máte príklad útoku 2 púm na bežca. Ako by sa bránil gelovou pištoľou, ktorá ma 2 výstrely ?

https://youtu.be/jpB7jrJ7Zds?t=46

A tu je video chlapa v obchode s konopou , 3 lupičov a jedného spreja na medvede. Nepochybne si aj predavač musel dobre dýchnuť toho spreja, ale útočníkov zahnal:

https://youtu.be/3kJ-vGC-g9w?t=23


Príklad spreja: (s poľovníctvom Terem nie som spriaznený a nenaháňam im zárobky. ide čisto o príklad)

https://www.polovnictvoterem.sk/p/6330/ ... drom-300ml
Miroslav Bystrický
Príspevky: 8
Dátum registrácie: So Nov 13, 2021 6:54 am

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa Miroslav Bystrický »

V prípade ozbrojeného útočníka je nesmrtiaca zbraň v tvare pištole veľkým nebezpečenstvom pre jej majiteľa. Naopak, so smrtiacou zbraňou nemusíme útočníka usmrtiť.
Robert Masar
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Pi Sep 17, 2021 9:16 am
Bydlisko: Malacky

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa Robert Masar »

Miroslav Bystrický napísal: Ut Nov 23, 2021 9:13 pm V prípade ozbrojeného útočníka je nesmrtiaca zbraň v tvare pištole veľkým nebezpečenstvom pre jej majiteľa. Naopak, so smrtiacou zbraňou nemusíme útočníka usmrtiť.
Súhlasím, preto som aj písal "nevyhrážať sa ňou, hneď použiť". Z plynovej pištole všetky náplne/náboje, štandardný kaser celý. A kto niekedy uvažoval nad získaním zbrojného preukazu, mal by tak urobiť čo najskôr.
Miroslav Bystrický
Príspevky: 8
Dátum registrácie: So Nov 13, 2021 6:54 am

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa Miroslav Bystrický »

Ja si dovolím trošku nesúhlasiť ohľadom minutia arzenálu na prvý šup. Samozrejme je rozdiel "kto/čo proti komu/čomu s čím ide". A teda máme dve základné témy, obrana proti útoku zvieraťa a obrana proti útoku človeka. Obaja máme od prírody dané 3 základné reakcie na nepríjemné okolnosti: strnutie, útek, útok. V prípade zvieraťa sa bavíme napríklad o medveďovi. Ten nestrnie. Pokiaľ o nás vie popredu, (čuch, sluch) ide zväčša preč a k stretnutiu ani nepríde. Medveďa by sme nemali prekvapiť, no ak sa tak stane, netreba sa mu pozerať priamo do očí, to je výzva do boja. Treba sklopiť zrak, mať zviera ale stále v periférnom videní a začať sa pomaly vzďaľovať. Sú to napäté situácie a každá je iná. Pokiaľ zaútočí a máte plynovku, teda expanznú zbraň, môže sa vyplašiť po prvom výstrele. Tam teda môže byť napáskovaný (zelený) poplašák. Druhý a ďalšie môžu byť 120mg technické korenie (hnedý). Po použití je dobré to ešte na mieste prefúknuť zeleným, aby sme doma pri čistení zbrane neplakali tak veľa.
V prípade napadnutia človekom si to môžeme rozdeliť na ozbrojené a neozbrojené. Bavme sa o ozbrojenom. Pokiaľ je ozbrojený chladnými zbraňami, plynovka na obranu môže stačiť, no nemusí. Pokiaľ má pri sebe (aj) ostrú zbraň, vy nevyprázdnite celý zásobník lebo ležíte na zemi. Ani v prípade napadnutia chladnými zbraňami vám plynovka nezaručí účinnú obranu. Človek pod vplyvom látok nemusí zaregistrovať ani strelu v tele, tobôž "trošku prášku". Sú prípady keď smrteľne postrelený stihol pobodať obeť. Čo z toho vyplýva? Je milión situácii. Prikláňam sa k názoru o držbe zbrojného preukazu, najlepšie sk.A. No treba si uvedomiť že my do konfliktu nejdeme bojovať a najlepšia obrana má číslo 158. Tasenie zbrane znamená jej použitie, to musí byť POSLEDNÁ VOĽBA.
Výborný prostriedok na obranu je teleskop. Samozrejme kalený. Pri horizontálnom apendixovom nosení 18 palcového obušku ani neviete že ho máte. Dá sa ním ubrániť v podstate proti všetkému. Podľa môjho názoru, teleskop je lepší ako plynovka, plynovka je lepšia ako sprej. Prvé v prípade človeka, druhé v prípade zvieraťa. Nad obomi je ostrá zbraň, ktorou nemusíme, nie prioritne, usmrtiť ani človeka, ani zviera.
Katarína Butkovská
Príspevky: 10
Dátum registrácie: Pi Nov 19, 2021 2:29 am

Re: Nesmrtiace zbrane

Príspevok od používateľa Katarína Butkovská »

Ďakujem páni za vaše postrehy, návrhy a dobré rady. Už dlhšiu dobu sa zaoberám potrebou zadováženia si vhodnej "hračky". Neviem sa rozhodnúť pre tú "správnu" do ženskej ruky. Som držiteľom zbr. preukazu "A". Ako som mala možnosť zaznamenať na stretnutiach je v skupinách dosť žien čo sú samé bez partnera a odhodlané brániť sa... Zrejmé je, že v čase možných problémov to bude viac ako potrebné. Len rozhnevať niekoho "pošteklením", nie je ten najlepší krok. Pravdou však je, že lepší vrabec v hrsti ako holub na streche....mať aspoň ako taký pocit bezpečia je na nezaplatenie.
Ako sme za mladi ako pionieri sľúbili pri slovach:"buď pripravený".... "VŽDY PRIPRAVENÝ"
Napísať odpoveď

Návrat na "Obrana a zbrane"